Reiki Gendai Ho

Novosti:


__________________________

Kontakt telefon:

00381 60 / 33 – 13 – 006
(060
/ 33 13 006)

__________________________

Prijatelji sajta:

 

Udruženje Asklepios

Udruženje Asklepios

 

III stepen – Shipinden

Majstorski i/ili učiteljski nivo. On je u tradicionalnom učenju ujedno i majstorski i učteljski nivo. Zapadni Reiki ovo odvaja kao dva stupnja dok, istočni (u praksi) ih ponkad diferencira kao IIIa i IIIb. Na osnovu ličnog iskustva u kojem sam majtorskim i učiteljsim nivoom ovladavala u dve sekvence, mogu svedočiti da je razlika značajna. Kao majstor orjentisala sa se na svoje unutrašnje sadržaje, uspostavljanje veze sa Višom svešću, posmatranje, tumačenje, meditiranje i osvešćivanje svega što sam Reiki praksom uočavala. Moja perepcija bila je orjentisana ka unutra. Kao učitelj postala sam svesna odgovornosti prema spolja, primateljima i učenicima,  moja se percepcija usmerila na zajedničke procese kroz koje prolazimo.

Usklađivanjem u treći stepen dobijamo četvrti, poslednji simbol Reiki sistema. Njegovo razumevanje znatno prevazilazi iskustvo intelekta i do njegovih značenja dolazi se meditaivnom tehnikom. On ima dvojako dejstvo, s jedne strane on dovodi delanje u ne-delanje a sa drge strane on otvara rezonantni okvir za prenošenje Reikija. Odnosno ima unutrašnju i spoljašnju konotaciju. Kao unutrašnji orjentir on iniciranoj osobi približava mogućnost otpuštanja, poverenja u Univerzum, povlačenja u sebe i povezivanja sa sopstvenim unutrašnjim majstorom ili Bogom. Prema spolja manifestuje se kao kanal za prenošenje Reikija i uspostavljanje veze sa Univerzalnom Životnom Energijom za druge ljude.

„Na ovom stupnju delanje postaje ne-delanje, odnosno delovanje se pretvara u nenamerno dopuštanje da se stvari dogode“, kako objašnjavaju Reiki učitelji Distel i Velman. Ovo ne znači da sada mi ništa ne radimo, lenčarimo i pasivno čekamo da se stvari jednstavno događaju a Univerzum će raditi za nas bez ikakvog sopstvenog udela. Ne! Ovo znači da sada spoznavanjem sebe postupamo u skladu sa našim unutrašnjim vođstvom i autoritetom. Povećava se poverenje u Više rezonance i njihovo vođenje postaje naše kormilo, osvešćujemo ono Božasko u nama i prepuštamo mu da stvari u našim životima realizuje najbolje po nas.

Ovaj stepen ujedno otvara vrata za saznanja kojima Univerzalnu Životnu Energiju prenosimo drugima. Sa ovim iskustvom naša se lična odgovornost u mnogome povećava ali  i duhovna iskustva neuporedivo obogaćuju. Oni koji nam dolaze u susret da bismo im preneli Reiki praksu, ujedno su i naši učitelji. Pružaju nam informacije gde se mi nalazimo i koji su domeni našeg delovanja. Inspirišu nas da otvaramo nova pitanja i tražimo sve dublje odgovore. Ovo je staza na kojoj se razvijaju svi oni koji je dele a cilj je uvek samo jedan: spoznati Ljubav u sebi i drugome, spoznati jedinstvo svega postojećeg.